onsdag 8 augusti 2012

Ananas "sour cream" sherbet

Den här sommaren har jag börjat annvända min glassmaskin igen som mest stått i skåpet det senaste...
Denna glass med ananas och creme fraiche blev fräsch och god!
Receptet kommer från "Iskallt! Från vaniljglass till semifredo"


Ananas sherbet

1 gelatinblad
1 1/2 dl socker
40g glykos eller honung
1/2 dl vatten
500g ananaspuré (ca 1 mixad ananas)
2 dl creme fraiche

Blötlägg gelatinbladet.
Koka en lag på socker, glykos och vatten och låt den svalna något.
Ta upp gelatinbladet och smält i den varma sockerlagen.
Låt svalna helt och blanda sedan ner ananas och creme fraiche.
Kör i glassmaskin.
Klart!

1 kommentar:

Coquina sa...

Gott =) Kika gärna in på min matblogg och tävla i min Ib Laursen-tävling =)