Detta är mitt bästa recept på bullar!
Det funkar att fylla med vilken fyllning man vill eller till släta bullar. Bullarna görs på en fördeg som får i vila 15 minuter och sedan tillsätter man resten av ingredienserna. Degen behöver inte jäsas i bunken utan kavalas ut direkt och har sedan en lite längre jästid på plåten.
Bullar
30-40st
Fördeg:
4 dl mjölk (uppdate 28/10 jag gjorde nu på 5 dl mjölk och det funkade lika bra)
10dl (600 g) vetemjöl
50 g jäst
Värm mjölken till 37 grader och blanda sedan med jästen och mjölet så att det går ihop till en deg. Låt vila i 15 minuter
5 dl (300g) vetemjöl
2 st ägg 1/2 tsk salt
1 msk kardemumma
150 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
Blanda ner resterande ingredienser i fördegen och blanda (gärna i assistent) några minuter till en smidig deg.
Dela degen i två delar och kavla ut till rektanglar ca 1 cm tjocka.
Fyllning:
200g rumsvarmt smör1 1/2 dl socker
1 msk vaniljsocker eller kanel
ev. 100g riven mandelmassa
Vispa ihop smör, socker och vaniljsocker/kanel.
Bred fyllningen över degen, strö ev över riven mandelmassa.
Rulla ihop degen och skär i bitar och lägg i bullformar.
Låt bullarna jäsa 1-1,5 timme till dubbel storlek.
Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Grädda på 225 grader i 10-15 minuter.
Klart!Jag brukar frysa in de bullarna jag inte äter direkt så fort de svalnat. Tina sedan i mikro och de smakar som nybakta!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar